Behandling af Pompes sygdom
Pompes sygdom er en kronisk sygdom, som man ikke kan helbrede. Men der findes forskellig behandling og medicin, som kan lindre og forebygge symptomer og de helbredsmæssige problemer, der kan opstå som konsekvens af sygdommen.
Muligheder for behandling
Bliver du diagnosticeret med Pompes sygdom er det vigtigt, at du indleder en snak med din læge om dine muligheder for behandling til at lindre symptomer og progression af sygdommen.
Behandlingsteam for Pompes sygdom
Pompes sygdom kan vise sig mange forskellige steder i kroppen. Behandling og kontrol af Pompes sygdom varetages derfor af en bred vifte af speciallæger og andet sundhedspersonale for at give dig den optimale støtte og pleje.
Speciallæger
Læger fra flere forskellige medicinske områder vil som regel være involveret i behandlingen af en person med Pompes sygdom. Nogle læger er eksperter i mere end ét aspekt af sygdommen, mens andre fokuserer på et bestemt område:
-
Neuromuskulære specialister og neurologer
Er speciallæger i muskelsygdomme og tab af muskelfunktion (et af de vigtigste tegn på Pompes sygdom). -
Genetikere og stofskiftespecialister
Er eksperter i arvelige sygdomme og problemer med kemiske processer i levende celler. -
Lungemedicinere
Er specialiseret i lungesygdomme og tilstande, der kan påvirke lungerne, herunder åndedrætsbesvær (et af de vigtigste tegn på Pompes sygdom). -
Kardiologer
Er eksperter i hjerte-kar-sygdomme (særlig relevant for spædbørn med Pompes sygdom). -
Gastro-enterologer
Er specialister i sygdomme i fordøjelseskanalen (dvs. maven og tarmene).
Læs, hvordan man stiller diagnosen Pompes sygdom
Plejepersonale og andet sundhedspersonale
Når du har fået diagnosen Pompes sygdom, vil du møde mange forskellige sundhedspersoner, som vil hjælpe med at holde styr på sygdommen og forsøge at hjælpe dig med at få et så normalt liv som muligt:
.png/jcr:content/MicrosoftTeams-image%20(3).png 400w, /.imaging/webp/sanofi-platform/img-w500/dam/sjaeldnesygdomme-dk/images/MicrosoftTeams-image-(3).png/jcr:content/MicrosoftTeams-image%20(3).png 500w, /.imaging/webp/sanofi-platform/img-w600/dam/sjaeldnesygdomme-dk/images/MicrosoftTeams-image-(3).png/jcr:content/MicrosoftTeams-image%20(3).png 600w, /.imaging/webp/sanofi-platform/img-w700/dam/sjaeldnesygdomme-dk/images/MicrosoftTeams-image-(3).png/jcr:content/MicrosoftTeams-image%20(3).png 700w, /.imaging/webp/sanofi-platform/img-w800/dam/sjaeldnesygdomme-dk/images/MicrosoftTeams-image-(3).png/jcr:content/MicrosoftTeams-image%20(3).png 800w, /.imaging/webp/sanofi-platform/img-w900/dam/sjaeldnesygdomme-dk/images/MicrosoftTeams-image-(3).png/jcr:content/MicrosoftTeams-image%20(3).png 900w)
Mød sjældne danskere i magasinet UNIK
I UNIK er magasinet for dig, der lever med en sjælden sygdom eller er pårørende. Her møder du otte sjældne danskere, der fortæller om alt fra ensomhed og etniske udfordringer til familieliv og handicap. Eksperter supplerer med deres indsigt i bl.a. diagnosticering, arvelighed og støttemuligheder.

Alle muskler i kroppen kan påvirkes af sygdom; både de store og små.
